Wat is OncoReflex®?


OncoReflex is een specialisatie binnen de voetreflexologie. Massages mogen dan ook alleen gegeven worden door erkende en gecertificeerde OncoReflex® therapeuten. Bij voetreflex gaat men er vanuit dat het hele lichaam in reflexzones in de voeten is weerspiegelt. Door deze zones te masseren wordt de energiedoorstroming verbetert waardoor het zelfgenezend vermogen van de mens wordt versterkt. Voetreflexologie wordt al eeuwen toegepast. Men zegt dat het ontwikkelt is in China en/of Egypte. Het is op dit moment een van de meest populaire vormen van complementaire therapie in Engeland bij mensen met kanker. Ook in Nederland groeit de vraag naar deze vorm van massage enorm. Voetreflex in de westerse landen bestaat uit het masseren van de reflexzones op de voeten. In China masseert men daarnaast altijd de meridiaan-banen (energiebanen) op de benen en voeten mee. Wat soms nog uitgebreid wordt met het masseren van de meridiaan-banen op de armen en rug. OncoReflex® bestaat uit een unieke combinatie van de authentieke Chinese en Westerse massages. De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een massage. OncoReflex® is een heilzame en ontspannende ondersteuning voor als u kanker heeft of heeft gehad. OncoReflex® bestaat uit voetreflexmassages die geheel worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Ze zijn gericht op het verminderen van de klachten en het verhogen van uw kwaliteit van leven. Ze bieden u een heilzame, fijne, ontspannende, warme en persoonlijke ondersteuning tijdens of na de reguliere behandelingen die u ondergaat of ondergaan heeft.

 

Waarom OncoReflex®massage?
Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek maar ook op emotioneel en mentaal gebied.  De behandelingen, chemotherapie, bestralingen, operaties en/of hormoontherapie hebben een diepe impact.  Hoewel Oncoreflex massages niet genezen bieden ze wel ondersteuning. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van pijn, slapeloosheid, misselijkheid en stress- en angstgevoelens. Het kan de vitaliteit en de kwaliteit van leven verbeteren.

De medische behandelingen die u krijgt zijn vooral gericht op de ziekte. Aanraking en aandacht komen hierbij vaak in het gedrang. En net dat is iets wat patiënten als een gemis ervaren.  Een massage van voet- en onderbeen die volledig aangepast is aan uw wensen en afgestemd is op uw klachten en conditie, zorgt dat aan deze behoefte volledig wordt voldaan. Deze massages zijn een weldaad voor lichaam en geest en geven een diepgaande ontspanning.

De door ons opgeleide OncoReflex®therapeuten kunnen door hun kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen,   optimale ontspannende op uw afgestemde OncoReflex®-massages geven. De massages kunnen in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.  Op deze website vindt u de Oncoreflextherapeuten die gespecialiseerd zijn in het geven van voetreflexmassages bij de ziekte kanker. Zij zijn ervaren voetreflextherapeuten, die de specialisatietraining OncoReflex® hebben afgerond en lid zijn van het kwaliteitsregister OncoReflex®.

 

De OncoReflex® Therapeut
OncoReflex® is een specialisatie binnen de voetreflexologie en mag alleen gegeven worden door een erkende therapeut die een beroepsopleiding tot Voetreflex therapeut met een diploma heeft afgerond. Die bovendien  de opleiding Medische basiskennis volgens de nieuwste eisen van de zorgverzekeraars met een diploma heeft afgerond. En die daarna de Master training OncoReflex® heeft gevolgd.


De kwaliteit van de therapeuten die aangesloten zijn bij het OncoReflex® netwerk wordt verder gewaarborgd doordat de therapeut jaarlijks een geaccrediteerde bijscholing moet volgen.

De voordelen van OncoReflex
® massages

  • Het ontspant lichaam en geest
  • Helpt pijn te verminderen
  • Helpt om het gevoel van welzijn te verhogen
  • Kan het genezingsproces ondersteunen
  • Kan de klachten van de bijwerkingen verlichten
  • Biedt troost en een gevoel van veiligheid
  • Kan nadat de reguliere behandelingen afgerond zijn, ondersteunen bij het verhogen van de vitaliteit en gezondheid.
  • De massages worden op uw persoonlijke wensen afgestemd.