Total Health Academy – OncoReflex® Master Training

In praktijken komen er steeds meer cliënten die tijdens de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning zoeken bij therapeuten. Maar ook nadat ze klaar zijn met de reguliere behandelingen zijn er nog veel klachten waarvoor ze hulp zoeken. Omdat deze cliënten hele specifieke ondersteuning nodig hebben is het heel belangrijk dat de massages worden uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide therapeuten. Ofschoon kanker geen contra-indicatie is, is het wel zaak dat je kennis hebt van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen, dat je de do’s en don’ts kent, de specifieke vaardigheden beheerst en je massages af kunt stemmen op de individuele wensen en conditie van de client.  Zo kun je op verantwoorde en veilige wijze ondersteuning bieden zowel tijdens als na het behandeltraject.

Deze Master Training is bedoeld voor voetreflextherapeuten die mensen met kanker op een professionele en verantwoorde wijze willen ondersteunen en begeleiden. Het doel is om de massages op maat te maken die afgestemd zijn op de individuele cliënt, waarbij rekening wordt gehouden met het stadium van de ziekte en de verschillende soorten klachten, en die gericht zijn op het verhogen van de kwaliteit van het leven van de cliënt.

In de training worden verschillende invalshoeken belicht en word je opgeleid om de juiste massages tijdens het behandeltraject, na het behandeltraject en/of tijdens de terminale/ palliatieve fase op professionele wijze te kunnen geven. Liefdevolle aandacht en afgestemd zijn op je client staan hierbij centraal.

Na het volgen van de OncoReflex®  master training kun je lid worden van het Netwerk OncoReflex® en word je opgenomen in de landelijke digitale Verwijsgids bij kanker (www.verwijsgidskanker.nl)

Onderwerpen die in deze training aan bod komen:

  • De do’s en don’ts van het masseren bij mensen met kanker
  • Omgaan met emoties rondom kanker
  • Mogelijke bijwerkingen en gerichte ondersteunende massages
  • Medische kennis rondom de meest voorkomende kankersoorten
  • Mogelijkheden om mensen nadat ze klaar zijn met de reguliere behandelingen verder te ondersteunen
  • Een visie op kanker bekeken vanuit de Chinese geneeskunde
  • Massages als ondersteuning tijdens het reguliere proces
  • Massages als ondersteuning nadat de reguliere behandelingen afgelopen zijn.

Docenten
De Master training wordt gegeven door verschillende docenten die ieder al jaren in het vak zitten.

Accreditaties
De Master training OncoReflex® is geaccrediteerd door de beroepsverenigingen VNRT, BATC, VBAG, FAGT, NWP, LVNG, VNT en CAT.

Instroom voorwaarden

Heb je een beroepsopleiding voetreflex afgerond met een diploma en je diploma Medische Basiskennis gehaald en wil je je verder specialiseren in het masseren van mensen met kanker, dan kun je je aanmelden voor de Master training OncoReflex®.